sâmbătă, 5 februarie 2011

"Cum a fost posibil?"

Cum se picteaza?
O intrebare la care e greu sa se raspunda.
O intrebare care isi are raspunsul in ochii privitorului.
"Cum se picteaza?"...cu pasiune, uitand de lume si de tot, cu nesat, cu dorinta de a improsca lumea cu sentimente in culori.
Cuvintele sunt prea putine venind de la mine insa Millet se exprima minunat in incercarea de a da o definitie artei: "Arta este o lupta - in arta trebuie sa-ti pui pielea la bataie [...] as prefera sa nu mai spun nimic desct sa ma exprim fara vlaga" ("Scrisorile lui Vincent Van Gogh catre fratele sau Theo" - carte geniala, la fel si picturile lui)
Poate va intrebati de unde acest subiect? Nu e intamplator, acum cateva zile, am fost la o expozitie la Muzeul Taranului Roman, sub numele „Cum a fost posibil” expozitie cu o tematica nu tocmai placuta, gandindu-ne la consecinte...Holocaustul. Prietenul Alinei, Alex care ne-a invitat la expozitie, a realizat 2 tablouri pentru acest verisaj. Unul dintre ele e preferatul meu si il puteti admira  aici.  Au fost tablouri interesante dar cel care m-a impresionat cel mai mult a fost cel de care v-am spus, tocmai pentru ca erau atatea elemente care iti reconstuiau momente din trecut in detaliile cele mai dureroase. A fost exact pe tema, chiar daca puteai percepe in pictura lui multe alte imagini...
Puteai sa descoperi propria tema, regasindu-te in ceva ce nu ai creat, ceva ce doar ai admirat, iar in sinceritatea admiratiei te-ai putut identifica cu acele culori si imagini, tocmai de aceea exista arta, sa poti evada....Enjoy  :)

Niciun comentariu: